Onderhoudstips voor bedrijfsdeuren in de herfst

Met de herfst voor de deur is het tijd om na te denken over het onderhoud van je bedrijfsdeuren. Het herfstseizoen brengt specifieke uitdagingen met zich mee, zoals vallende bladeren, regen en schommelende temperaturen, die de werking van je deuren kunnen beïnvloeden. In dit artikel bieden we waardevolle onderhoudstips om ervoor te zorgen dat je bedrijfsdeuren soepel blijven functioneren, zelfs tijdens de herfst.

Herfst is een prachtig seizoen, maar het kan ook enkele nadelige gevolgen hebben voor je bedrijfsdeuren. Om ervoor te zorgen dat ze optimaal blijven presteren en je bedrijf veilig en energiezuinig blijft, is het belangrijk om enkele eenvoudige onderhoudsstappen te volgen.

Bladeren en vuil verwijderen

Tijdens de herfst vallen er talloze bladeren van bomen en hopen ze zich op rond je bedrijfsdeuren. Het is van essentieel belang om regelmatig deze bladeren en ander vuil te verwijderen, omdat ze de soepele werking van de deuren kunnen verstoren. Controleer ook de rails en geleiders om ervoor te zorgen dat er geen obstakels zijn die de deuren kunnen blokkeren.

Smering van bewegende onderdelen

Een goede smering van de bewegende onderdelen van je bedrijfsdeuren is cruciaal voor een vlekkeloze werking, vooral in de herfst. Maak gebruik van hoogwaardig smeermiddel om de scharnieren, rollagers en andere bewegende delen te smeren. Dit minimaliseert wrijving en verlengt de levensduur van je deuren.

Controleer de afdichtingen

De afdichtingen rond je bedrijfsdeuren spelen een sleutelrol bij het behouden van isolatie en het voorkomen van tocht en vocht. Inspecteer de staat van de afdichtingen en vervang ze indien nodig. Versleten of beschadigde afdichtingen kunnen warmteverlies veroorzaken en de energie-efficiëntie van je bedrijfspand verminderen.

Het onderhoud van je bedrijfsdeuren in de herfst is van cruciaal belang om onverwachte storingen te voorkomen en de levensduur van je deuren te verlengen. Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je bedrijfsdeuren blijven presteren, ongeacht het herfstweer. Zo houd je je bedrijf veilig, efficiënt en klaar voor de uitdagingen van het seizoen.

Recente nieuwsberichten

Actueel
Bekijk alle artikelen

Veelgestelde vragen

FAQ

Heb je vragen of opmerkingen? Raadpleeg onze veelgestelde vragen, of neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

  1. Kunnen jullie spoedservice bieden in geval van storingen?

    Absoluut! Wij bieden onze vaste klanten 24/7-service bij noodgevallen. Bel de storingslijn (0341-565070), en we staan voor je klaar.

  2. Hoe lang gaan bedrijfsdeuren mee?

    Dat is afhankelijk van verschillende factoren: het type deur, frequentie van gebruik en de omgeving. Zo gaat een deur in de wasstraat minder lang mee dan een deur op een droge locatie. Goed onderhoud kan de levensduur van een product bovendien flink verlengen.

  3. Zijn jullie gecertificeerd?

    Zeker! Naast een bedrijfscertificering, hebben wij ook 15 VCA-gecertificeerde teams. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers, en is bedoeld voor bedrijven die risicovol werk uitvoeren.